ΥΛΙΚΑ
220 γραμμ. καλκάνι Nordic Light κομμένο και φιλεταρισμένο (ψημένο σε γκριλ)
Για τη γαρνιτούρα
2 κομμάτια baby φινόκιο
3 σπαράγγια
6-8 κομμάτια κάππαρη καλά πλυμένα και τηγανισμένα
2-3 κ.σ. λευκό βούτυρο
1 ματσάκι νεροκάρδαμο
Για τη σος με λευκό βούτυρο
250 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε ελαφρά το ψάρι και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα και τη σος βουτύρου.
Για τη γαρνιτούρα: Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε νερό, το αλατίζουμε και μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 90 δευτερόλεπτα. Έπειτα βράζουμε για 3 λεπτά το φινόκιο.
Για τη σος: Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το λευκό κρασί σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε για
20-25 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά δύο τρίτα, και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά,
αποσύροντας από τη φωτιά.
Ύστερα προσθέτουμε τους κύβους από το βούτυρο, αλάτι και λευκό πιπέρι. Όλα είναι πλέον έτοιμα για να
συνοδεύσουμε το καλκάνι με τα λαχανικά και τη σος βουτύρου που έχουμε ετοιμάσει.