ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο σολομού 220 γραμμ. Nordic Light
Ξύσμα από μισό λάιμ
1/2 λάιμ
20 γραμμ. τζίντζερ
100 γραμμ. σελινόριζα
1 ματσάκι νεροκάρδαμο
20 + 20 γραμμ. βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος
100 + 100 ml γάλα
Αλάτι, άσπρο πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τη σελινόριζα σε αλατισμένο νερό με το λάιμ και το μισό γάλα και την πολτοποιούμε στο χέρι. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και το κρύο βούτυρο και αναδεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει βελούδινος ο πουρές μας. Ζεματάμε το νεροκάρδαμο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά και το δροσίζουμε σε ένα μπολ με πάγο. Πολτοποιούμε το στεγνό νεροκάρδαμο και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε. Μαρινάρουμε το σολομό Nordic Light με το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον ατμό για 5-6 λεπτά.