Συνταγές

Χτένια με σπαράγγια και τρούφες με σος μπερ μπλαν

ΥΛΙΚΑ
4 χτένια Nordic Light, 4 σπαράγγια,
4 μανιτάρια τρούφες, 1/4 ξερό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, λίγο πράσο (το άσπρο
τμήμα), 3 κόκκους πιπέρι, 100ml ζωμό
σπαραγγιών, 100ml λευκό κρασί, 100ml
κρέμα γάλακτος, 100 γραμμ. βούτυρο,
αλάτι, άσπρο πιπέρι. Για τη διακόσμηση:
ντομάτα σε ζάρια, σχινόπρασο

Εκτέλεση
Ζεματάμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και τα κρυώνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Τα κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τους κόκκους πιπεριού, το κρασί και το ζωμό. Προσθέτουμε
την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει. Έπειτα ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Σουρώνουμε τη σάλτσα και την κρατάμε ζεστή. Αλατοπιπερώνουμε τα χτένια Nordic Light και τα σοτάρουμε στο καυτό βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, στη συνέχεια τα σπαράγγια και στο τέλος τις τρούφες για 10 δευτερόλεπτα